Skip to main content
newsroom
newsroom
Newsroom

Newsroom

If you are looking for press images, please go to Press images

26 May, 2023, 08:00

Greenfood’s Interim report first quarter 2023

The first quarter of the year represents a strong start to 2023. Group sales are up 20.7% and Adjusted EBITDA almost doubled.
28 April, 2023, 07:30

Greenfood publicerar årsredovisning för 2022

Under 2022 fortsatte Greenfood AB (publ) befästa sin position som ledare inom hälsosam och hållbar mat. Omsättningen ökade inom samtliga verksamhetsområden, men den mest betydande tillväxten skedde hos Picadeli som ökade omsättningen med 53,3 procent jämfört med 2021. – I år har vi verkligen bekräftat skalbarheten i Picadelis modell. Lönsamheten accelererar i takt med antalet salladsbarer och försäljningsvolymen per salladsbar ökar, säger David von Laskowski, vd och koncernchef för Greenfood Group och Picadeli.
18 October, 2022, 08:00

Greenfoods David von Laskowski nominerad till Årets storbolags-VD

För andra året i rad är Greenfoods VD David von Laskowski finalist till utmärkelsen Årets storbolags-VD. Med David som VD och koncernchef har Greenfood växt från att vara ett nordiskt företag till att bli en av Europas största livsmedelskoncerner inom hälsosam och hållbar convenience-mat.
6 October, 2022, 08:05

Greenfood fortsätter storsatsa för en hållbarare verksamhet - nya jätteanläggningen ska installera senaste laddtekniken för elbilar

Greenfood gör nu ytterligare en i raden av stora och viktiga hållbarhetsinvesteringar. Koncernens nya 44 000 kvadratmeter stora livsmedelsanläggning i Helsingborg ska förses med storskalig elbilsladdning med den senaste tekniken. Satsningen gör det lättare för anställda att välja elbil, samtidigt som det minskar Greenfoods klimatpåverkan.
29 September, 2022, 08:04

Ny anläggning ska vertikalodla gurkor för 120 MSEK med AI-styrd teknik

Färsk och hållbar gurka året om. Det är resultaten av Greenfood och foodtech-startupen Agtira nya stadsodling i anslutning till ICA Maxi Haninge, Sveriges största ICA-butik. Den nya vertikalodlingen är det första steget i en gemensam satsning mot en mer resurseffektiv och hållbar matproduktion. Totalt ska minst tio odlingssystem etableras på strategiska platser runt om i Sverige.
27 September, 2022, 08:38

Picadeli och Stora Enso prisade inom hållbar design - vinnare i den internationella design- och förpackningstävlingen Pentawards

Picadelis nya plastfria lock i formpressad fiber har prisats av den internationella designtävlingen Pentawards i kategorin hållbar design. Det nya locket är framtaget i samarbete med Stora Enso och är plast- och PFAS-fritt, förnybart, återvinningsbart, biologiskt nedbrytbart och minskar plastavfallet med ungefär 120 ton per år.
15 September, 2022, 09:02

Greenfood söker innovativ partner i kampen mot matsvinn - 1000 ton av möjligheter från grönsaksrester och melonskal

Läder från vindruvsrester, silke från apelsinskal och solglasögon gjorda på potatisavfall. Det är bara några exempel på hur innovativa företag och nyskapande entreprenörer förvandlar matsvinn till en affär. För att ta nästa steg och minska matsvinnet ytterligare söker nu Greenfoodkoncernen samarbetspartners som ser nya möjligheter i resterna från frukt och grönt.
21 June, 2022, 08:44

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower - samarbetet låter dig tjäna pengar genom att panta vanliga förpackningar

Idag slängs hälften av alla plastförpackningar i hushållssoporna. Det vill livsmedelskoncernen Greenfood ändra på, därför inleder de ett samarbete Bower, appen som låter konsumenter tjäna pengar på att sortera och återvinna sina förpackningar. För Greenfood är det ytterligare ett steg i arbetet för att minimera sitt klimatavtryck och bidra till ökad cirkularitet i samhället.
17 June, 2022, 09:23

Rekordminskning av Greenfoods klimatutsläpp

Under första kvartalet 2022 gick livsmedelskoncernen Greenfoods klimatpåverkan ned med rekordhöga 40 procent. Detta beror framför allt på nya investeringar i energiåtervinning och att flera verksamheter ställde om till förnybar energi.
15 June, 2022, 10:00

Greenfood tecknar nytt avtal med Dagab - femårsavtal med totalt värde på 600 miljoner kronor

Greenfood ingår ett femårsavtal med Dagab som leverantör av färska frukter och grönsaker, samt sköljda, skurna och förädlade produkter. Avtalet innebär att Greenfood börjar leverera varor från och med 1 januari 2023. Det totala värdet på det nya avtalet är närmare 600 miljoner kronor.
14 June, 2022, 08:30

Nytt innovationsprojekt ska lösa framtidens lastbilsladdning

Elektrifieringen av transporter är en avgörande pusselbit för att minska koldioxidutsläppen och en brännande fråga för klimatet. En förutsättning för elektrifierade godstransporter är god tillgång till hållbara, effektiva och smarta laddplatser, därför deltar Greenfood i ett nytt innovationsprojekt som ska ta fram och installera ett skalbart koncept för laddning av tunga fordon. Projektet har prec