If you are looking for press images, please go to Press images
Picadelis expansion på den amerikanska marknaden fortsätter. I och med ett nytt avtal med Weis Markets öppnar Picadelis salladsbarer i kedjans butiker i ett tiotal städer i nordöstra USA under de närmaste veckorna. Därmed befäster ägaren Greenfood sin närvaro i USA:s livsmedelslandskap.
2023 var ett rekordår för Greenfood. Koncernen har minskat utsläppen av växthusgaser (Scope 1 och 2) per ton såld mat med hela 60,2 procent (basår 2020) och är därmed i fas med koncernens ambitiösa minskningsmål för 2025.
Greenfood fortsätter sin snabba USA-expansion av salladsbaren Picadeli. Ett nytt avtal med livsmedelskoncernen Coborn’s innebär att Picadelis AI-drivna salladsbarer etableras i flera av Coborn’s-butiker i amerikanska Mellanvästern.
Picadelis och Greenfoods vd, David von Laskowski prisas för sitt inspirerande ledarskap. Under gårdagskvällen tog David emot den prestigefulla utmärkelsen Årets storbolags-vd 2023 på en ceremoni i Kistamässan. Utmärkelsen är instiftad för att främja ett långsiktigt hållbart näringsliv.
Greenfood etablerar ett nytt samarbete med Oumph! Samarbetet innebär att Greenfood-ägda Ahlströms Factory, experter på växtbaserat inom HoReCa och offentlig sektor, kommer att arbeta med försäljning av Oumph! mot foodservice-branschen.
Maten vi äter är en livsviktig del av samhället, och de trender som formar våra matvanor speglar ofta samhället i stort. Nu kommer Greenfood Insights, en trendrapport som blickar framåt, och utforskar trenderna. I denna upplaga ryms allt från TikTok-mat, till gråärtor. Och pilotprojektet Streetfoodveckan, som fick tusentals barn att välja bort köttet, genom en vegansk nudge. Projektets 780 000 portioner tog inte bara in gatumaten i skolmatsalarna, utan också den växtbaserade revolutionen.
Maten vi äter är en livsviktig del av samhället, och de trender som formar våra matvanor speglar ofta samhället i stort. Nu kommer Greenfood Insights, en trendrapport som blickar framåt, och utforskar trenderna. I denna upplaga ryms allt från TikTok-mat, till gråärtor. Och pilotprojektet Streetfoodveckan, som fick tusentals barn att välja bort köttet, genom en vegansk nudge. Projektets 780 000 portioner tog inte bara in gatumaten i skolmatsalarna, utan också den växtbaserade revolutionen.
För tredje året i rad är Picadelis och Greenfoods VD David von Laskowski finalist till utmärkelsen Årets storbolags-VD. Med David som VD och koncernchef har Greenfood skapat stark lönsam tillväxt på såväl de nordiska hemmamarknaderna som i Europa och USA. Den internationella tillväxten drivs främst av Greenfoods dotterbolag Picadeli som har etablerat sig som europeisk marknadsledare inom hälsosam snabbmat.
Greenfood fortsätter satsningen på förnybar energi och solceller. Nu får koncernens livsmedelscenter i Örebro en solcellsanläggning som täcker 90 procent av lokalens elförbrukning. Solcellerna kommer generera ungefär 230 000 kWh el per år och väntas minska CO2e utsläppen med 23 ton CO2e per år.